1.450 de lei pentru acești angajați. Klaus Iohannis a promulgat legea
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, luni, legea referitoare la acordarea unor vouchere de vacanță în valoare de 1.450 de lei pentru personalul militar, poliţişti, inclusiv cei de penitenciar, şi pentru personalul civil din instituţiile publice de apărare, ordine publică şi securitate naţională.
Vouchere de vacanță pentru polițiști și militari
Klaus Iohannis a promulgat, luni, legea cu privire la aprobarea Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 131/2021 legată de modificarea şi completarea unor acte normative, precum şi pentru prorogarea unor termene.
„Instituţiile publice, astfel cum sunt definite la art. 2 alin. (1) pct. 30 din Legea 500/2002 privind finanţele publice şi la art. 2 alin. (1) pct. 39 din legea 273/2006 privind finanţele publice locale, indiferent de sistemul de finanţare şi de subordonare,
inclusiv activităţile finanţate integral din venituri proprii, înfiinţate pe lângă instituţiile publice, acordă anual, în perioada 1 ianuarie 2019 – 31 decembrie 2026, voucher de vacanţă în cuantum de 1.450 lei pentru un salariat”, arată legea promulgată de către președintele României.
Actul normativ prevede că prin derogare, în perioada 2022-2026, pentru personalul militar, poliţiştii, poliţiştii din penitenciare şi personalul civil din instituţiile publice de apărare, ordine publică şi securitate naţională se decontează serviciile turistice prestate de orice structură de primire turistică clasificată aflată pe teritoriul României, achiziţionate direct sau prin intermediul unei agenţii de turism licenţiate, în limita a 1.450 lei anul pentru un salariat.
Ce amenzi riscă cei care nu respectă regulile referitoare la voucherele de vacanță
Angajații care își vând voucherele de vacanță riscă amenzi usturătoare, în contextul în care tichetele nu sunt transmisibile și pot fi folosite doar de către titular, pe baza actului de identitate.
Mai exact, comercializarea voucherelor de vacanță este sancționată cu amenzi ce pornesc de la 1.000 de lei și pot ajunge până la 10.000 de lei.
Acceptarea de către unitatea afiliată spre comercializare a voucherelor de vacanţă de către alte persoane decât titularul tichetului de vacanţă se sancționează cu amendă de la 1.000 lei la 5.000 lei.
Totodată, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 la 10.000 lei şi retragerea certificatului de clasificare, respectiv a licenţei de turism acceptarea de către unităţile afiliate de tichete de vacanţă pentru achiziţionarea de servicii care nu îndeplinesc condiţiile pachetului minim de servicii.
În plus, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 5.000 lei la 10.000 lei fapta unităţii afiliate de a da rest în bani la tichetul de vacanţă.